top of page

HATHA BÀSIC

Estil més actiu i dinàmic amb seqüències diverses on s’enllacen unes postures amb les altres a través del ritme de la respiració. 

Com són les classes?

Generalment trobem una primera part d’escalfament suau del cos i les articulacions, que segueix amb una part més activa i exigent amb salutacions al sol i postures de peu, equilibri, flexions, extensions i postures invertides, per encaminar-nos a una part final de relaxació. A vegades, les sessions s’enfoquen en treballar una temàtica en concret, com per exemple, la columna vertebral, la respiració o algun tema de caire més filosòfic.

Quins beneficis aporta?

El Hatha ioga enforteix i tonifica el cos, el sistema immunitari i el metabolisme. La pràctica constant millora la flexibilitat, la força i l’equilibri. També ens ajuda a calmar i relaxar la ment i, conseqüentment, a reduir l'estrès.

YIN IOGA

El Yin ioga prové de la medicina tradicional xinesa, és de caire més pausat i meditatiu.

Com són les classes?

En aquesta pràctica, lenta, on restem en quietud varis minuts dins de cada postura, volem relaxar plenament la musculatura, per incidir en les articulacions, fàscies, teixit connectiu i òrgans interns, treballant el cos i l’energia d’una manera més subtil. Per això sostenim les postures un temps perllongat i explorem lentament els nostres límits, deixant que els teixits s’allarguin paulatinament.

Quins beneficis aporta?

Els beneficis són múltiples, tant físics per les articulacions i els òrgans, com mentals i emocionals, perquè baixem les revolucions diàries i creem un espai d’observació i tranquil·litat, així com també energètics, perquè elimina bloquejos i millora el flux d’energia.

SIVANANDA

Estil holístic que es basa en el hatha ioga clàssic, compost per 5 principis bàsics (āsanas, pranayama, dieta, relaxació i pensament positiu) per obtenir salut física, mental i espiritual.

Com són les classes?

La classe s’estructura en una seqüència fixa que comença amb una petita relaxació inicial, continua amb la pràctica de 2 pranayames (tècniques de respiració), seguits de l’escalfament físic a través de les salutacions al sol, per entrar a practicar 12 postures bàsiques i acabar amb una relaxació final.

Quins beneficis aporta?

Com que és una seqüència fixa i alhora molt complerta, on treballes tant postures invertides, com flexions, extensions, torsions i equilibri, convida a un estat més meditatiu i et permet constatar el teu propi progrés en la pràctica. A la vegada, els exercicis de respiració inicials ajuden a despertar l’energia i equilibrar-la, per entrar en les postures amb un cos preparat, i acabar la pràctica amb una sensació de plenitud i lleugeresa. A més, els moviments també tenen un profund benefici espiritual: ens ajuden a superar les pors, desenvolupar la confiança i trobar la pau interior.

DESPERTAR EL COS

En aquesta sessió ens centrem en activar el cos amb moviments fluids i tranquils.

Amb un nivell bàsic de postures i conjuntament amb l'atenció plena a la respiració, ens dediquem a sentir en detall les sensacions i tensions físiques, mentals i emocionals que tenim, per tal d'anar suavitzant-les a través del moviment dolç i lleuger.

La idea de la pràctica és que sigui amable i curosa amb el cos, on regna un treball lent que permeti adquirir consciència i relaxament a través de l'escolta corporal. 

Aquesta classe és ideal quan vols moure't a través de seqüències senzilles, sense forçar, i deixar anar rigidesa. 

YIN YANG

Aquesta pràctica combina una part més passiva amb una part una mica més dinàmica. 

Com són les classes?

La sessió comença amb algunes postures de caràcter més lent, més centrades en el yin ioga, per atendre a les articulacions i anar alliberant tensions i bloquejos fascials i musculars. I enllacem amb una part més yang, a través del moviment lliure o el hatha ioga, amb alguna salutació al sol i postures tant dempeus com a terra, que activen la musculatura i aporten més moviment, dinamisme i força. Sempre acabem una relaxació final per tal d'integrar tota la sessió i adquirir-ne tots els beneficis. 

Quins beneficis aporta?

La conjunció del yin i del yang en la pràctica ens serveix per trobar l'equilibri entre les polaritats i poder incloure l'experiència en el nostre dia a dia.  

MEDITACIÓ

La meditació que practiquem és en silenci i proposem com a mètode de concentració l'atenció en la respiració, o la repetició d'un mantra o d'una única paraula.  

Comencem buscant una postura asseguda que ens sigui còmode, que ens permeti mantenir la columna llarga i obtenir sensació d'altura, d'espai en el tronc. Si és necessari podem seure en una cadira. Tanquem els ulls i deixem que la respiració s'expressi per si sola. Portem l'atenció a la inhalació i a l'exhalació. Observem el moviment en el cos, ens centrem en l'entrada de les fosses nassals. Procurem concentrar-nos en tot el cicle respiratori. Si ho necessitem, podem lligar cada inhalació i exhalació amb la repetició d'una única paraula. La meditació té una durada aproximada de 30 minuts. Els primers minuts es dediquen a guiar els passos bàsics per anar concentrant la ment. 

La meditació és oberta i gratuïta per tothom. No cal està inscrit. És un espai que s'ofereix per meditar.

cat.png
bottom of page